Aamu-Usvan Riistatila
Timo Mononen
Rummakontie 8 B (kartta)
80400 YLÄMYLLY
Puh. 040 7194 105
timo@aamuusva.fi
Y-1980423-6
Tilatunnus: 426275489

Aamu-usvan riistatila
Facebookissa

Aamu-Usvan ensimmäiset rotupuhtaat villisiat saapuivat syksyllä 2005 kahdeksan emakon ja yhden karjun voimin. Olipa matkassa mukana kolme pientä porsastakin.

Ensimmäiset omat porsaat syntyivät jo seuraavana keväänä. Siitä asti keväisin onkin ollut mukava seurata pienten raidallisten porsaiden touhuja ja kasvamista aikuisiksi villisioiksi.

Kasvatustarhaa on tilallamme
10 ha. Villisiat kasvavat rodulle luonteenomaisessa ympäristössä. Metsäisessä maastossa puiden, kivien, kantojen ja rypyaltaiden keskellä. Voimmekin hyvällä omallatunnolla sanoa kasvattavamme lihaa eettisesti.

Olemme ottaneet huomioon kasvattamisessa myös ekologiset seikat. Tarhapohjaan ei kohdistu ylisuuria rasitteita, sillä eläimiä on korkeintaan 20 kpl/ ha. Tarhamme on jaettu 19 erikokoiseen alueeseen, jolloin voimme taata porsiville emakoille
porsimisrauhan. Alueita pidetään välillä kesannolla, jolloin sinne kasvaa maukasta heinää ja muuta
aluskasvillisuutta.

Villisika on riistalihaa ja väriltään tumman punertavaa. Maultaan aromikas ja täyteläinen liha sopii kaikkeen ruuanvalmistukseen herkullisesta riistaruuasta kotiruokaan! Kun haluat kokea villisian maut hyvän ja ehdan lihan muodossa, ole yhteydessä Aamu-Usvan riistatilaan.

040 7194 105, Timo Mononen, isäntä